Siirry sisältöön

Comstepper Pro

Comstepper Pro on johtajan ja viestinnän ammattilaisen valinta. Pro-palvelut auttavat suunnittelemaan vaativia viestintätilanteita sekä valitsemaan oikeat polut mm. organisaation muutoksissa, yritysjärjestelyissä ja kriiseissä.

Yritysjärjestelyn viestintä

Yritys- tai organisaatiojärjestely

Yritysten tai organisaatioiden yhdistäminen tai muu järjestely on aina vaativa tilanne. Järjestelyn hyödyt on mahdollista saavuttaa mm. kun tavoite on selkeä, tärkeät osapuolet saadaan mukaan muutokseen ja odotukset on asetettu oikealle tasolle. Kaikissa näissä tarvitaan viestintää.

Yritys- tai organisaatiojärjestely
Yritysjärjestely

Integraatioviestintä

Organisaatioiden kokoonpanoa muutettaessa tarvitaan paljon henkilöstöä sitouttavaa viestintää. Muut sidosryhmät odottavat viestejä järjestelyn tavoitteiden toteutumisesta tai muusta näkökulmasta. Monesti tulee mietittäväksi myös toiminimi ja visuaalinen ilme. Yritysjärjestelyissä viestintä onkin yksi tärkeimmistä osa-alueista, joilla varmistetaan järjestelyn onnistuminen.

Integraatioviestintä
Sisäpiiri

Luottamuksellisuus ja sisäpiiri

Merkittävissä hankkeissa varmista etukäteen, että luottamuksellinen tieto ei päädy julkisuuteen ennen kuin asia on päätetty. Varmista luottamuksellisuus salassapitosopimuksin ja muodosta mukana olevista sisäpiiri.

Luottamuksellisuus ja sisäpiiri
Viestintäsuunnitelma

Suunnittele tärkeän asian viestiminen

Suunnittele viestiminen etukäteen. Päätä, kenelle asia on tärkeä ja mitä he haluavat tietää, kiteytä ydinviestisi ja aikatauluta tehtävät toimenpiteet. Voit halutessasi laatia asialle myös budjetin.

Suunnittele tärkeän asian viestiminen
Sisäinen viestintä

Suunnittele sisäinen viestintä

Jokainen organisaatio ansaitsee hyvää viestintää eikä sitä ole koskaan liikaa. Myös kaikkia tärkeitä asioita tai muutoksia on tuettava viestinnällä.

Suunnittele sisäinen viestintä
Muutosviestintä

Muutosviestintä

Organisaatioiden arki rakentuu muutoksista. Niiden läpivientiin tarvitset muutkin, kaikki organisaation tasot. Varmista, että kaikki ymmärtävät, mihin olette menossa. Tee hankkeestasi yhteinen urakka.

Muutosviestintä
Median kohtaaminen

Mediatyö

Rakenna johdonmukaisesti hyvää vuorovaikutusta median kanssa. Ole aktiivinen ja luotettava. Tunnista, mitkä ovat isoja ja mitkä pieniä asioita sekä viesti niistä selkeästi. Ole kiinnostava ja systemaattinen. Siinä auttaa Mediatyö-palvelu.

Mediatyö
Laadi hyvä tiedote

Tiedotekone

Ytimekäs tiedote herättää kiinnostuksen ja kertoo asiasta oleellisen. Tiedotekone auttaa laatimaan tiedotteen, jossa oikeat palaset ovat oikeissa kohdissa. Tiedotekoneella voit laatia sekä sisäisen että ulkoisen tiedotteen.

Tiedotekone
Kriisiviestintä somessa

Some-kohut haltuun

Valmistaudu some-kohuun, toimi oikein myrskyn noustessa ja ole aktiivisesti mukana keskustelussa. Comstepper opastaa navigoimaan some-myrskyn läpi. Comstepper on nopea apu kriisissä, vaikkakin parhaan tuloksen saat, kun valmistaudut kriisiin jo etukäteen.

Some-kohut haltuun
Kriisiviestintä

Kriisiviestintä

Organisaatioita ei mitata tai tuomita niinkään sen vuoksi, että ne ovat päätyneet kriisitilanteeseen vaan sillä, kuinka ne hoitavat kriisin. Hyvä kriisiviestintä on parasta maineenrakennustyötä.

Kriisiviestintä

“Comstepper Pro tarjoaa työkalut vaativiin muutostilanteisiin. Liiketoiminnan johtajana saat kokonaiskuvan muutoksen vaiheista. Viestinnän ammattilaisena saat työkalut muutosviestinnän keskeisille osa-alueille.”