Siirry sisältöön

Omaa toimintaa on vaikea nähdä ulkopuolisin silmin

Monen yrityksen nettisivuilta huomaa, että yrityksen on ollut hankalaa kuvata oman toimintansa ydintä. Yrityksen ulkopuoliset tahot odottavat selkeää ja ymmärrettävää kiteytystä siitä, miksi yritys on olemassa ja miten se auttaa ratkaisemaan yleisesti tunnistettuja haasteita.

Yritysjärjestely koskettaa omistajien ja johdon lisäksi henkilöstöä, asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja monia muita tahoja. Kun järjestelyn arkki

Kävimme yhdessä markkinointitoimisto Kuplin kanssa läpi yli 30 yrityksen nettisivut sijoittajien ja median näkökulmista. Parhaimmillaan yritykset osoittautuivat monipuolisiksi kommunikaattoreiksi, Huonoimmillaan yritykset tarjosivat lukijoiden käyttöön vain toteutuneen tiedon arkiston, joka katsoo taaksepäin.

Yrityksen viestintäresurssit näkyvät luonnollisesti viestinnän tasossa, mutta eivät selitä kaikkea. Kun on halua viestiä selkeästi, se onnistuu yhdenkin henkilön voimin.

Pääasiaksi olemassaolon syy

Yrityksen itsensä kuvatessa toimintaansa päärooliin nousee helposti erikoisosaaminen tai yksittäinen asia, josta yritys on erityisen ylpeä. Vahvuudet on tietysti hyvä tuoda esiin, mutta usein pääasiaksi kannattaa nostaa toiminnan tarkoitus ja asiakkaat. Ja kertoa se selvästi ja yksinkertaisesti.

Kun yritys kertoo netissä etusivullaan kissan kokoisilla kirjaimilla sen, mikä toiminnan tai tuotteiden ansiosta maailmassa tai asiakkaan liiketoiminnassa muuttuu paremmaksi, ollaan jo pitkällä. Usein toiminnan tarkoitus löytyykin asiakkaan liiketoiminnan haasteiden ratkaisemisesta.

Toinen hyvä keino kertoa yrityksen toiminnasta on liittää asia isoon kuvaan. Mihin ongelmaan tai kysymykseen ympäröivässä yhteiskunnassa yrityksen toiminta liittyy tai mitä niistä se osaltaan ratkoo? Näillä perusteluilla hankitaan olemassaolon oikeutusta ja rakennetaan mainepuskuriakin.

Strategia kertoo miten

Toinen tärkeä asia on yrityksen strategia. Se vastaa kysymykseen, miten yritys toteuttaa edellä kuvattua toiminnan tarkoitusta. Molemmat, tarkoitus ja strategia, kertovat, mitä yritys aikoo tehdä jatkossa. Ne jo kaksistaan muodostavat hyvän vastapainon menneiden asioiden uutisoinnille.

Comstepper auttaa

Tulossa Comstepper Pro, joka tarjoaa työkaluja myös vaativiin viestintätilanteisiin. Suunnittele viestintäsi ja aikatauluta se muiden prioriteettien joukkoon. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Ota yhteyttä

Helena Aatinen and Risto Pennanen

Partners, Attention Communication Oy

+358 40 548 6675 or +358 50 387 4082